Hoe zet ik vacature video's in?

Recruitment via vacature sites en zoekmachines vs social media recruitment

vacature video's zoekmachines

vacature video's op social media

Steeds meer social media kanalen en zoekmachines geven voorrang aan het tonen van video’s. Dat is op zich logisch want de interactie op video's is 40x hoger dan op tekst en foto's. Bovendien zijn video's veel beter zichtbaar. Alles spreekt eigenlijk in het voordeel van video. Je merkt dan ook dat steeds meer bedrijven de switch maken van vacature teksten naar vacature video's. Heb jij nog geen vacature video? Vraag ons naar de mogelijkheden om een vacature video te laten maken. Heb je al wel een vacature video? Dan is het minstens zo belangrijk hoe je deze vacature video gaat inzetten om het gewenste resultaat te behalen. In deze blog worden de verschillende kanalen besproken. 

 

Recruitment via zoekmachines en vacature sites

Recruitment via zoekmachines en vacature sites is bij uitstek geschikt om actief werkzoekenden te benaderen. Er is in veel gevallen al sprake van concrete interesse als een zoekopdracht wordt uitgevoerd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video vacatures zorgen voor een optimale vindbaarheid bij o.a. Google en YouTube. De voorkeur voor video groeit nog steeds bij zoekmachines. Als bedrijf kan je dus niet achterblijven op deze trend, ook niet in jullie recruitment strategie.

Zoekmachines

Het is echter wel belangrijk dat jouw vacature video daadwerkelijk gevonden wordt door  de zoekmachines. Plaats de video daarom op zowel je website als jouw YouTube kanaal. Zorg dat je relevante titels en zoekwoorden gebruikt op je webpagina’s en YouTube. Bedenk je goed op welke zoekwoorden jij gevonden wil worden. Een handige tool hiervoor is de Zoekwoordplanner van Google Adwords. Het is daarnaast belangrijk dat je website goed functioneert en gebruiksvriendelijk is. Dit wordt ook wel SEO (search engine optimization) genoemd. 

Vacature video’s op vacature sites

Vacature video’s worden nog weinig ingezet op vacature sites. Bijna alle vacature sites bieden je echter wel de mogelijkheid om een video toe te voegen. Je kan je daarom goed onderscheiden met het plaatsen van een vacature video. Maak hier dus vooral gebruik van!

 

Social media recruitment

Het werven via social media wordt steeds populairder nu de concurrentie om personeel toeneemt. Het is het perfecte medium om de 75% passief werkzoekenden te bereiken. Omdat de populariteit van social media recruitment toeneemt, zullen we recruitment strategieën voor de belangrijkste social media kanalen bespreken. We zetten eerst een paar feiten voor je op een rijtje!

  1. 59% van de werknemers geeft aan dat de aanwezigheid van een bedrijf op social media deels de reden was waarom zij hun werkplek kozen.
  2. 70% van de recruiters, recruit succesvol via social media
  3. Video's genereren 1200% meer shares dan teksten foto's
  4. 70% van de mensen kijkt liever dan dat hij/zij leest
  5. De 75% niet actief werkzoekenden zijn goed te bereiken via social media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recruitment via LinkedIn

LinkedIn is het meest ideale en professionele platform om zowel passieve als actieve kandidaten te vinden en eindeloos CV's door te spitten. Uiteraard biedt LinkedIn de optie om video’s te plaatsen in updates, op je profiel en op hun publicatieplatform.

Adverteren met de Insight Tag van LinkedIn

De Insight Tag van LinkedIn verzamelt gegevens van (LinkedIn) bezoekers op jouw website.

Deze bezoekersgegevens kan je verzamelen door een tag te plaatsen in de body van het HTML bestand van je website. Vervolgens kan je jouw website bezoekers van een specifieke pagina (bijv: "Werken bij" pagina) bereiken met een video campagne op LinkedIn.

Meer informatie op: LinkedIn

 

Facebook Recruitment

Facebook kan bij uitstek worden gebruikt om gericht te adverteren en passief werkzoekenden te bereiken. Het promoten van video's op Facebook is erg goedkoop en het bereik is groot. Daarnaast hebben video's een hogere respons en zijn ze veel beter zichtbaar dan tekst.

Betaald adverteren via Facebook

Doelgroepen & doelen 

Op Facebook kan je heel gericht video advertenties inzetten om specifieke doelgroepen te bereiken. Deze doelgroepen kunnen bijvoorbeeld ingesteld worden op basis geslacht, geografie en interesses. Daarnaast kan je verschillende doelen (aantal weergaven, likes of website verkeer) instellen voor advertenties.

Retargeting met de Facebook-pixel

De Facebook pixel is vergelijkbaar met de Insight Tag van LinkedIn. Het is een code die geplaatst moet worden in de body van het HTML bestand van je website.

Het stelt je in staat om informatie te verzamelen van jouw website bezoekers met een Facebook profiel. Vervolgens kan je bezoekers van de pagina "Werken bij" maar ook zogeheten lookalikes (vergelijkbare doelgroepen) bereiken via campagnes op Facebook. Deze tool is net als de Insight Tag van LinkedIn zeer effectief om personeel te vinden!

Meer informatie op: Facebook

Vacatures plaatsen op Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een nieuwe tool van Facebook kan je vacatures plaatsen. Je hebt de mogelijkheid om een vacature berichten te plaatsen met een button "Solliciteren". Een vacature bericht kan je zowel betaald als onbetaald publiceren. Werkzoekenden kunnen zo direct laten weten dat ze interesse hebben in de vacature. Je kan ook aanvullende vragen toevoegen indien je sollicitanten vragen wilt stellen.

Meer informatie op: Facebook

Vacature berichten en aangepaste doelgroepen

Deze vacature berichten zijn ideaal om mensen te bereiken die bijvoorbeeld al jouw geadverteerde vacature video hebben bekeken. Wil je mensen bereiken die al interactie hebben gehad met bijvoorbeeld jouw vacature video, dan moet je een “aangepaste doelgroep voor betrokkenheid” aanmaken in Facebook Business.

Meer informatie op: Facebook

Gratis recruitment via Facebook

Wil je niet veel geld uitgeven aan advertenties? Post dan je vacature video op je bedrijfspagina en bereik de mensen die je pagina leuk vinden. Een andere optie is om de video te posten in relevante Facebook groepen mits dit is toegestaan.

Heb je een speciale "Werken bij" facebook pagina, dan is het belangrijk om niet alleen berichten te posten die mensen moeten aansporen om te solliciteren. Om betrokkenheid te creëren op social media is het belangrijk om ook andere berichten (quotes, humor, relevante artikelen, het aanwakkeren van discussies en interactie etc.) te posten. Laat zien wie je als bedrijf bent, waar je voor staat, wat jouw bedrijfscultuur is  en wie de gezichten zijn achter het bedrijf om volgers een goed beeld te geven van jou als werkgever. Dit wordt ook wel "Employer branding" genoemd.

 

Instagram recruitment

Instagram is een informeel platform en handig om passief werkzoekenden te bereiken. Het promoten van video's op instagram is erg goedkoop en het bereik is groot. Daarnaast is het populaire platform zeer visueel ingesteld en uitermate geschikt om korte video's te posten.

Recruitment via Instagram stories

Instagram stories wint enorm aan populariteit en is "The new big thing". Instagram stories toont foto's en video's voor 24 uur. Als bedrijf kan je korte vacature video’s promoten op Instragram stories. Deze vacature video's kan je wederom targeten op verschillende doelgroepen. Instagram stories advertenties kan je maken via Facebook Business wanneer het Instagram en Facebook account gekoppeld is.

Retargeting met de Facebook pixel op Instagram

Indien je de Facebook pixel hebt geïnstalleerd op je website, kan deze ook gebruikt worden voor Instagram advertenties. Hiermee bereik je dus mensen met een Facebook account die jouw website (of een specifieke pagina) hebben bezocht.

Gratis recruitment via Instagram

Door foto's en video's op je account te plaatsen bereik je mensen die jouw pagina leuk vinden. Daarnaast kan je hashtags zoals #recruitment #werkenbij #solliciteren #vacatures gebruiken om mensen te bereiken die je pagina nog niet leuk vinden. Het nadeel aan onbetaalde advertenties is dat je niet altijd een link naar je website kan toevoegen in de beschrijving/de foto. Dit is wel mogelijk bij betaalde advertenties.

 

Ben je op zoek naar personeel? En wil jij jouw zoektocht op een onderscheidende manier doen middels een vacature video. Bekijk deze pagina voor meer informatie en voorbeelden of neem contact met ons op!

Please follow and like us:
Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *